Karlovarský knedlík

14. října 2009 v 14:15 |  *KNEDLÍKY TAŠTIČKY A JINÉ
250g žemle krájené na kostky, 2 vejce, snítka petržele, lžička soli, 100g hrubé mouky, 2dcl mléka, špetka muškátového květu, špetka bílého pepře
Žemle zastříkneme mlékem, necháme nabobtnat, přidáme mouku, žloutky, rozsekanou petržel, sůl a koření. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do připravené hmoty. Tu podle klasického receptu vkládáme na bavlněný šátek přetřený olejem, stočíme do válečku a na koncích zavážeme provázkem. Vložíme do vroucí vody a 15 - 20 minut vaříme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama