Kotlíkový jelení guláš

10. října 2009 v 15:24 |  *GULÁŠE POKAŽDÉ JINAK
Ingredience:
1200 g jeleního nebo srnčího masa - krk, bok nebo hrudí
1000 g cibule
500 g vepřového sádla
2 mrkve
1/2 celeru
2 kořenové petržele
4 rajčata
2 papriky
sklenička sterilovaného leča
500 g brambor (z toho 3 syrové na zahuštění)
sušené nebo čerstvé houby
300 ml červeného vína
mletá paprika
kmín
česnek
majoránka
větvičky z jedličky
sůl
pepř
Postup:
1. Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky, česnek na plátky, kořenovou zeleninu na menší kostky, rajčata a cibuli na plátky.
2. Na rozpáleném sádle opečeme cibuli s česnekem, kořenovou zeleninou a drceným kmínem dozlatova, přidáme maso, zarestujeme, okořeníme mletou paprikou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme téměř doměkka.
3. Přidáme na kostičky krájené brambory, rajské, papriku a lečo, podlijeme vínem a vaříme spolu s bylinkami (libečkem, petrželkou, majoránkou), větvičkou z jedličky a nastrouhanými brambory doměkka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama