Vaření v jednom hrnci - Kuře na rýži

10. října 2009 v 14:06 |  *KUŘECÍ A DRŮBEŽÍ RECEPTY
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
rýže (ne pytlíková), kuřecí čtvrtky nebo kousky s kůží, masox nebo slepičí bujon, koření


POSTUP PŘÍPRAVY
Recept pro jeden hrnec a prakticky bez práce, navíc DIETNÍ!!
Do vysoké nádoby (zapékací miska, vysoký pekáč) nasypeme rýži, na ní položíme kousky kuřete s kůží. Zalijeme připraveným masoxem nebo bujonem tak, aby bylo zalité i kuře. Můžeme přidat koření dle chuti nebo jen sůl a pepř. Přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme do trouby. Dle zkušenosti je celé tohle jídlo hotové, až se vyvaří voda.
Pro požití se z kuřete SUNDÁ KŮŽE - není totiž opečená, kuře je takto spíše vařené. Ale je tam dobrá, aby se kuře nevysušilo a dodá celému jídlu potřebný tuk, jinak se tam nic přidávat nemusí.
Je to velice jednoduché na přípravu a chutné! Rýže je vynikající i samotná.
Lze různě upravovat kořením, kořenícími kostkami, houbovým bujonem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama