Dukátové buchtičky

23. října 2012 v 22:52 |  *KOLÁČE,BUCHTY,VDOLKY
na buchtičky
500 g polohrubé mouky
+ na pomoučení válu
25 g droždí
70 g cukru
250-300 ml mléka
2 vejce
150 g másla
citronová kůra
sůl
100 g oleje
na vanilkový krém
600-700 ml mléka
100 g cukru
2-3 vaječné žloutky
½ balíčku vanilkového pudinku
½ balíčku vanilkového cukru

Do mísy přesejeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, cukr, zalijeme částí vlažného mléka
a dáme na teplé místo nakynout. Poté přidáme vejce, zbytek mléka, polovinu rozpuštěného
másla, nastrouhanou kůru z citronu, sůl a prohněteme. Nádobu přikryjeme ubrouskem a dáme
opět na teplé místo náležitě vykynout.
Poté těsto vyklopíme na pomoučněný vál. Vyválíme ho na dlouhý pruh, který nakrájíme na malé
díly. Do pekáčku dáme zůstatek rozpuštěného másla a olej. Jednotlivé dílky těsta klademe do
tuku. Naplněný pekáček vložíme do středně vyhřáté trouby. Buchtičky upečeme dozlatova.
Připravíme si krém. Do kastrůlku vlijeme 2/3 mléka, přidáme cukr a přivedeme do varu.
Poté vlijeme směs ze zbylého mléka, žloutků, vanilkového cukru
a vanilkového pudinku. Vše společně krátce povaříme.
Na talířky nalijeme krém, do nějž vkládáme upečené buchtičky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama