Koprová omáčka s vejcem a bramborem

23. října 2012 v 22:49 |  *OMÁČKY
60 g hladké mouky
50 g másla
500 ml vývaru z masa
sůl
2 lžíce sekaného kopru
500 ml kysané smetany
2-3 lžíce cukru
1-2 lžíce octa
Mouku v hrnci nasucho opražíme, přimícháme do ní rozpuštěné máslo, zalijeme částí vývaru,
osolíme a 20 minut povaříme.
Ve zbylém vývaru v jiném hrnci povaříme nasekaný kopr, přidáme ho do omáčky, hotovou
omáčku zalijeme za stálého míchání smetanou a ještě chvíli prohřejeme. Omáčka by měla mít
krémovou konzistenci. Podle chuti ji dosolíme, osladíme a okyselíme octem.
Podáváme s bramborem a vejcem. Úžasná je ovšem i varianta s houskovým knedlíkem
a hovězím masem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama