Pečená kachna s medovým zelím

23. října 2012 v 22:50 |  *KUŘECÍ A DRŮBEŽÍ RECEPTY
na zelí
300-500 g sterilovaného červeného zelí

1 kachna o váze asi 1,8 kg
3-4 lžíce kmínu
sůl na dochucení
bramborový či houskový knedlík k podávání ...sůl, kmín
100 ml červeného vína
2 lžíce tekutého medu
Očištěnou kachnu opláchneme, odstraníme biskupa, hodně osolíme na povrchu i uvnitř,
okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme trochou vody a pečeme po obou stranách
dozlatova, tučnější části během pečení mírně propichujeme vidličkou, aby se sádlo dobře
vypeklo. Kachnu během pečení přeléváme výpekem, aby se méně tučné části nevysušily. Sádlo
z výpeku slijeme, výpek zalijeme trochou horké vody, krátce provaříme a procedíme, poté do něj
přidáme odlité sádlo a dobře promícháme.
Mezitím, co se peče kachna, uděláme zelí. Vyklopíme ho i s lákem do hrnce, přidáme sůl, kmín
a mírně zalijeme vodou. Podle potřeby dusíme doměkka a rovněž aby se tekutina zredukovala.
Když je zelí měkké podlijeme vínem, opět 10-15 minut dusíme, vmícháme med, případně trochu
soli a za občasného míchání 5 minut zahříváme.
Podáváme společně, porci kachny a zelí, ideálně s bramborovým
či houskovým knedlíkem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama