Řízek Ondráš

23. října 2012 v 22:39 |  *VEPŘOVÉ RECEPTY
4 vepřové řízky z krkovice
sůl a čerstvě mletý pepř
4 plátky vepřové šunky
4 plátky vysokoprocentního sýru
olej na smažení

na těsto
500 g brambor, oloupaných a nastrouhaných najemno
100 ml horkého mléka
1 vejce
3-4 lžíce hladké mouky
4-6 stroužků česneku, prolisovaných
1 lžička majoránky
sůl a čerstvě mletý pepř

Plátky krkovičky naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme a na každý dáme plátek šunky
a sýru.
Z brambor slijeme tekutinu, zalijeme je mlékem a zamícháme. Přidáme ostatní ingredience na
těsto a pomalu přisypáváme mouku, abychom získali hustší, ale stále tekuté těstíčko. V pánvi
rozpálíme olej, vlijeme sběračku těsta, rozetřeme
do velikosti masa a na vrch položíme plátek krkovičky. Přelijeme dalším těstem
a smažíme z obou stran dočervena. Zopakujeme se zbylými ingrediencemi. Řízky podáváme
s bramborovou kaší nebo vařeným bramborem, maštěné máslem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama