Valašská kyselica

23. října 2012 v 22:38 |  *POLÉVKY
400 g kysaného zelí
½ lžičky kmínu
300 g nakrájených brambor
2 bobkové listy
2 kuličky nového koření
hrst sušených hub
sůl, pepř
hrst bylinek (majoránka, tymián, oregano)
30 g másla
100 g cibule
100 g klobásy
100 g anglické slaniny
2 lžíce hladké mouky
100-150 ml mléka
150 g zakysané smetany
2 vejce
citronová šťáva k dochucení
V jednom hrnci uvaříme okmínované zelí, ve druhém pak brambory spolu
s bobkovým listem, novým kořením, houbami, solí, pepřem, a bylinkami. Když jsou brambory
měkké, vyndáme bylinky, bobkové listy i nové koření a do hrnce přidáme zelí (včetně vody, ve
které se vařilo). Na másle osmažíme cibuli, klobásu, anglickou slaninu a nakonec přidáme ještě
dvě lžíce hladké mouky. Směs rozmícháme
s mlékem, nalijeme do hrnce s bramborami a zelím, a za občasného míchání povaříme asi
dvacet minut. Nakonec přidáme zakysanou smetanu, do polévky rozklepneme 2 vejce, povaříme
a dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama